Nyheterna på Genèvesalongen börjar tunnas ut. Här är en av de sista vi rapporterar om, en tuff konceptbil från Jeep med läckert bihang.

Jeep Renegade kom förra året som en frisk fläkt i den mindre terrängklassen. Det säregna utseendet delar upp folket i två läger, men oavsett vad man tycker kan inte Jeep beskyllas för att vara fega.

Fega är de inte heller på bilsalongen i Genève där de ställer ut en extra iögonfallande Renegade som fått tilläggsnamnet Hard Steel. Namnet beror på den foliering som klär karossen. Borstat stål skulle vi kalla ytfinishen.
Bilen baseras på Trailhawk-modellversionen och har fått lite tuffa attiraljer signerade Mopar. Däcken är dessutom rejält grovmönstrade och kommer från BFGoodrich.

Men det är en detalj bakom bilen som sticker ut mer än själva bilen. Renegade Hard Steel har nämligen en släpvagn kopplad till dragkroken, en Mopar-utvecklad kärra i samma tuffa stålutförande och som är identisk med nedre, bakre fjärdedelen av bilen, så när som på dörrhandtaget och dörrspringan.

Lyfter man på locket till släpvagnen blottar sig en gigantisk pekskärm där navigation, Facebook, Tiwtter, digitalradio och mycket annat applikationsbaserat finns att leka med. Hela vagnen är helt enkelt en rullande Internet-hotspot för omgivningen att ta del av.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer