Den före detta fresstyleskidåkaren Jon Olsson har ny bil. Igen. Oftast brukar det vara Lamborghini med takbox, men nu är det i stället Rolls-Royce med takräcke och extraljus...

Jon Olsson är numera vida känd för att ha helknasiga bilar. Förra gången var det en Lamborghini Huracán med över 800 hästkrafter och, naturligtvis – en takbox. Nu har han vuxit upp en aning, nåja, och gått och köpt sig en Rolls-Royce Wraith. Bilen skickades direkt efter köpet till Holland för ombyggnation och har nu, några månader senare, precis blivit klar.

jon olsson rolls-2

Foto: jon olsson

På sin hemsida skriver Jon att tanken från början var att bilen, som heter George, skulle byggas om till en Rolls-Royce med ”offroad-look”, men linan löptes inte fult ut. I stället blev det en halvmesyr med 24-tumsfälgar, kamouflage-folierad kaross, takräcke med takbur och sex extraljus. Bilen har även sänkts och fått ett nytt avgassystem. Under huven ruvar samma V12-motor på 6,6 liter som i en vanlig Wraith. Men i stället för 633 hästkrafter som normalt, har Jons bil hela 810.

Om den kan bränna gummi? Självklart, kolla in videon nedan så får du se själv!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer