Krom, unika färger och nya stolar när modellen Fiat 500 firar 60 år.

Orderböckerna ligger nu öppna över kontinenten för Fiat 500 Anniversario. Som namnet antyder handlar det om en jubileumsmodell nu när modellen fyller 60 år. Ja, inte just den som står i bilhallen i dag, den kom 2007 och fick en uppdateringen 2015, utan den 500 som stått som förlaga designmässigt och debuterade 1957.

Fiat 500 Anniversario finns i de unika kulörerna Riviera Green och Sicilia Orange har navkapslar i plåt, kromlist på huven och kromade packspeglar. Invändigt hittar vi nydesignade stolar med sömmar i bilens kulör. När det gäller utrustning och motorer kan jubileumsmodellen skilja sig på olika marknader.

Fiat 500 Anniversario

Specialupplagor av Fiat 500 är knappast något nytt, såväl Gucci, Diesel, Riva som Ferrari och Barbie-versioner har presenterats genom åren. Modellen kom dessutom redan 2015 i en retrodoftande upplaga vid namn Vintage ’57.

Det var den 4 juli 1957 som det första exemplaret av 500 rullade ut ur fabriken, närmare fyra miljoner kom att tillverkas till 1975 då modellen lades ner. Fiat uppskattar att cirka 400 000 av dessa fortfarande finns kvar. Dagens 500 kom 2007 och har tillverkats i omkring två miljoner exemplar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer