Kahn Design Flying Huntsman 110 6×6

Kahn Design har vidareutvecklat Land Rover Defender till sexhjuligt terrängmonster. Något för dig som inte hann köpa en Mercedes G 63 AMG 6x6?

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi rapporterade nyligen om att Mercedes sålt sin sista Mercedes G 63 AMG 6×6. Visserligen har de visat en fyrhjulig efterträdare, men för dig som vill ha ett extra hjulpar har Kahn Design lösningen.

Kahn Design Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept kallas den, och i grunden är det en Land Rover Defender 110, Kahn Design har dock gått lös rejält när de skapade detta terrängmonster.
Huven har förlängts med hela 40 centimeter, bakdelen av kupén med en meter och är nu 15 centimeter bredare än en vanlig Defender. Det går till och med att utrusta ”Huntsman” med pansarplåt för extra säkerhet, om du nu skulle behöva det.

Tack vare den förlängda fronten ryms en 6,2-liters LS3 V8 på 429 hästkrafter och 569 newtonmeter, samma motor som sitter i bland annat Corvette C6. Motorn kopplas till en sexväxlad automatlåda med hög- och lågväxel som skickar kraften via differentialspärrar till samtliga sex hjul.

I nuläget överväger Kahn Design en produktionsversion och om det blir av förväntas den kosta omkring 150 000 pund, cirka 1,9 miljoner kronor. Rena fyndpriset jämfört med de 4,2 miljoner kronor Mercedes G 63 AMG 6×6 kostade.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer