Nu är vi framme vid den tiden på året då blickarna vänds mot Las Vegas och eftermarknadsmässan SEMA. En av alla bilar på plats i år är en Hyundai Veloster N i tuffare förpackning.

Årets SEMA-show i Las Vegas startar kommande tisdag, 5 november. Som vanligt kommer vi att mötas av extrema skapelser, den ena mer iögonfallande och/eller mer effektfull än den andra. En av de mer sansade bilarna som ska visas upp är skapad av Hyundai Motor Company Customization Team. Bilen heter Veloster N Performance Concept Vehicle och baseras förstås på nya Veloster N.

Hyundai Veloster N Performance Concept Vehicle

Hyundai skriver att alla delar som använts till showbilen är originaldelar och att de ska ”maximera den visuella attraktionen och den dynamiska prestandan”.
Bilen har försetts med bland annat coilover-fjäderben, tre chassistag, grövre bromsar med sexkolvsok fram som greppar 380-millimetersskivor (bak: fyra kolvar och 360 mm), smidda 19-tumsfälgar med kolfiberdetaljer, Pirelli P-Zero Corsa-däck i dimension 235/35 samt en rad speciella detaljer så som andra ändrör, diffusor, sidokjolar, grillnät, frontsplitter, stor bakvinge och luftscoop på huven.

Hyundai Veloster N Performance Concept Vehicle

På insidan har Alcantara- och kolfibersportstolar från Sabelt tagit plats, så även röd startknapp, växelspaksknopp i aluminium samt Alcantara på flertalet detaljer, bland annat på ratten.

LÄS MER: Syntetmaterialet Alcantara är för populärt

Eftersom Hyundai inte säger ett ljud om maskinen under huven tror vi att det är standardmaskinen som sitter där, helt orörd. Det betyder i så fall en tvåliters turbomotor på 275 hästkrafter och 353 newtonmeter, samma som sitter i i30 N Performance och i30 N Fastback Performance. När växlarna i den sexväxlade manuella lådan petas in vid rätt tillfälle nås 100 km/h efter 6,1 sekunder.

Nya Veloster har ännu inte kommit till Europa och det är högst osäkert om den gör det över huvud taget.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer