Knappt tusen Kia-bilar ska återkallas i Sverige. Två olika fel har upptäckts, ett hos Rio och ett hos Optima Plug-In Hybrid.

Kia meddelar nu att modellerna Rio (bilden nedan) och Optima Plug-In Hybrid (bilden ovan) återkallas vilket berör 642 exemplar av förstnämnda och 285 exemplar av sistnämnda.

Vad gäller Rio är det ett problem med barnspärren i bakdörrarna. Vajern till de inre dörrhandtagen kan vara felaktig vilket påverkar barnspärrsfunktionen. På verkstad kommer vajern att inspekteras och vid behov bytas ut. Inga skador eller olyckor ska ha registrerats till följd av problemet.
Det är Rio-bilar tillverkade under våren 2017 som berörs av återkallelsen.

Kia Rio 2017

Ett problem i hybridsystemet är det som leder till återkallelse av Optima Plug-In Hybrid. Motorns varningslampa i instrumenthuset kan tändas under färd och hybriddriften kan därmed sluta fungera. På verkstad kommer styrdon till högvoltsbatteriet att bytas ut vid behov. Inga skador eller olyckor ska ha uppstått på grund av felet.
Det Optima Plug-In Hybrid av modellår 2016, 2017 och 2018 som påverkas av återkallelsen.

Kia kommer brevledes att kontakta berörda bilägare där de uppmanas att besöka närmaste auktoriserad verkstad för kontroll och eventuella åtgärder – kostnadsfritt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer