Vi har sett en skiss men fått klura ut det mesta själva om Kias nya crossover-modell. Snart kan vi sluta med det, bilen täcks av senare i år och nu får vi veta mer om dess form och uppdrag.

Kia har släppt mer information om den skiss som skickades ut i februari (se nedan). Mycket riktigt handlar det om en crossover-version av Ceed och som vi klurade ut kommer den att ha en unik design som skiljer sig från övriga Ceed-familjen som består av en halvkombi, kombi och coupé vid namn Ceed, Ceed SW och ProCeed (länkarna går till våra senaste provkörningar av bilarna i fråga).

Det handlar alltså om en crossover i c-segmentet (golfklassen om du så vill), ett biltyp som växer så det knakar i dagsläget.

Kia XCeed teaser

– Det är en annan stil, en annan typ av fordon, som vi verkligen tycker förtjänar att bli en ny medlem i Ceed-familjen. Den ska ta rollen som behövs för att stärka modellserien och göra den mer spännande och attraktiv för europeiska kunder, säger Gregory Guillaume vice vd för Kia Europa.

– Designen ska inte likna något du sett tidigare i Ceed-familjen. Det här kommer att bli nästa överraskning från Kia, säger han vidare.

Bilen visades inte upp under vårens bilsalong i Genève som vi antog men ska presenteras senare i år enligt Kia. Vår gissning denna gång blir höstens salong i Frankfurt. I samband med presentationen får vi även veta vad bilen heter även om namnet XCeed har florerat.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer