Kia Cross GT suktar efter USA

Kia har tagit Europa med storm och nu har de siktet inställt på USA. På bilsalongen i Chicago visas konceptbilen Cross GT som är en stor suv skräddarsydd efter amerikanska krav.

Sorento kommer inte att vara störst i Kia-familjen mycket länge till. På bilsalongen i Chicago presenterar Kia nya konceptsuven Cross GT som en förstudie inför en kommande stor suv för den amerikanska marknaden.

Med 490 centimeter på längden är Cross GT 21 centimeter längre än Sorento och axelavståndet är hela 40 centimeter längre. Cross GT är också bredare men däremot lägre än Sorento. Även om konceptbilen bara har fyra stolar är det närmast en självklarhet att den kommande produktionsbilen blir sjusitsig för att kunna konkurrera om amerikanska fotbollsmammors gunst.

Cross GT drivs av en 3,8 liter stor V6-motor som får hjälp av en liten elmotor. Den totala effekten är 405 hästkrafter och 677 newtonmeter och alla kraft skickas till alla fyra hjul via en åttastegad automatlåda. Om bilen körs endast på el blir räckvidden inte mer än 3,2 mil.

Cross GT kommer visserligen från ett koreanskt märke men det är en amerikansk bil för den amerikanska marknaden. Designarbetet har gjorts av Kias designcenter i Irvine, Kalifornien och inredningen präglas av stora paneler i amerikanskt valnötsträ.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer