Köper du en laddhybrid eller elbil hos Kia har du numera även möjligheten att redan hos återförsäljaren ta itu med laddmöjligheterna i hemmet.

Kia har ingått samarbete med Vattenfall och deras InCharge-laddnät som är tänkt att underlätta för kunderna när det gäller möjligheterna att ladda laddhybrider och elbilar. Samarbetet innebär att man som kund kan köpa laddbox redan hos Kia-återförsäljaren och således inte behöver våndas över att man inte har en bra laddplats hemma när man kommer hem med en nyinköpt Kia Soul EV eller en Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid. Lösningen man som kund köper är en helhetslösning, inklusive installation.

– Vi märker en allt större efterfrågan på laddbara bilar så självklart vill vi även kunna erbjuda en smidig laddlösning hos våra återförsäljare. Samarbetet innebär att kunden får en snabb och enkel start på sitt elbilsägande, säger Peter Himmer, vd på Kia Motors Sweden, och fortsätter:

– Vattenfall var en av de första att erbjuda laddlösningar och tar även hand om både installation och hårdvara. De är en kunnig partner som kompletterar oss på ett bra sätt.

I dag, den 1 februari 2018, trädde inte enbart den nya mobilförbudslagen i kraft, även det statliga stöd som ska underlätta installation av laddbox hemma är nu aktivt. En privatperson som söker stödet kan få sin installation subventionerad med upp till 10 000 kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer