Precis som syskonmodellen Venga uppdateras småbilen Rio försiktigt inför årsmodell 2015. Men nyheterna är få och små och på motorsidan görs ingenting.

Kias stora nummer på Parissalongen är förstås helt nya Sorento men även lilla MPV:n Venga och småbilen Rio bjuder på några nyheter. Precis som för Venga handlar det om ett facelift för Rio, och det är ett försiktigt sådant.

Rio är Kia bäst säljande modell globalt med 471 000 sålda bilar under 2013 och det är inte konstigt att Kia går försiktigt fram med storsäljaren. På utsidan ser vi endast en lätt uppdaterad frontspoiler med ny form på dimljus och luftintag, aningen omstukad bakre stötfångare samt tre nya fälgtyper.

Invändigt uppdateras Rio med kromsarger runt de fyra friskluftsutblåsen och en delvis nydesignad mittkonsol. Som tillval finns en ny variant av Kias infotainmentsystem AVN med en sjutumsskärm.

Kia Venga får inte se sina motorer uppdateras och så inte heller Kia Rio. De två bensinmotorer på 1,2 och 1,4 liter som erbjuds i Sverige förblir oförändrade och det innebär bland annat att de även fortsättningsvis bara är Euro 5-klassade.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer