Kia Stinger ska uppdateras – får mer effekt

Kias vassaste modell, Stinger, är efter tre år i livet på väg att uppdateras. Exakt vilka förändringar modellen genomgår vet vi inte, men från Australien kommer uppgifter om att effektsiffran ska höjas.

I januari 2017 presenterades Kia Stinger, en hyfsat stor GT-inspirerad pjäs på 4,83 meter som ska bjuda på fart och premiumkänsla på ett annat vis än vad Kia tidigare någonsin gjort. På hösten samma år tog vi tillfället i akt att köra vassare Stinger-varianten, nämligen Stinger GT med dubbelturbomatad V6-motor på 3,3 liter, 370 hästkrafter och 510 newtonmeter. 0-100 km/h på 4,9 sekunder och toppfart på 270 km/h är siffror som Stinger GT inte behöver skämmas för, tvärtom. Kia har tidigare inte haft en lika stark och snabb bil i sitt sortiment.

Kia Stinger GT 2017

Foto: Kia

Nu kommer uppgifter från Australien om att en uppdaterad variant av Stinger ska nå marknaden omkring september i år. Exakt vilka förändringar vi kommer att få se är okänt, men enligt australiska Carsales kommer toppmodellen med 3,3-litersmotorn att få fler hästkrafter. Enligt deras källor som står Kia nära hoppar effektsiffran upp en aning genom att avgassystemet optimeras.

Kia Stinger GT 2017

Foto: Kia

Det har tidigare pratats om att Stinger ska få ta del av den 3,5-litersmotor på 380 hästkrafter som finns i nya Genesis G80 som presenterades för bara ett par veckor sedan och som nu säljs i hemlandet Sydkorea (kommer till USA senare i år). Så blir det alltså inte, och vi kommer förmodligen heller aldrig att se någon V8 i Stinger, vilket det tidigare har ryktats om.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer