Årets SEMA-show på Las Vegas Convention Center i spelstaden bjuder på mycket grovt, förstorat och många gånger överdrivet. En av alla bilar är Kina Stinger GT.

Stinger GT är Kias lyx- och prestandakryssare, åtminstone i Europa. I USA finns ju också K900 som står för lyxbiten. Båda dessa modeller står nu utställda i uppumpade versioner på årets SEMA-show i Las Vegas, denna artikel fokuserar på förstnämnda.

DUB Stinger GT heter den silvergrå bilen i borstat stål med kolfiberhuv och svart tak. Kia har alltså gått samman med bilbyggarfirman DUB för att skapa denna SEMA-showbil som nästan bara bjuder på visuella förändringar och inga tekniska (bortsett från ett nytt avgassystem och luftfjädring).
Under de kraftigt utvalsade skärmkanterna snurrar (när den inte står i montern) 22 tum höga hjul som är svarta, precis som mycket annat på bilen.

Kia Stinger GT 2018

Kia Stinger GT i standardutförande. Läs vår provkörning av den här.

Interiören får vi inte se men den ska tydligen gå i rött och svart där läder och mocka blandas. Dessutom ska ett enormt kraftpaket till ljudsystem ha monterats.

Under huven sitter alltså dubbelturbo-V6:an på 3,3 liter som ger 370 hästkrafter, precis som en vanligt Stinger GT 3,3 T-GDI. Det är inte fy skam för modellen gör 0-100 km/h på 4,9 sekunder och toppar 270 km/h. En liten effektökning hade ju inte skadat, det är ju trots allt en SEMA-bil…


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer