I sommar ska Kia presentera en helt ny suvmodell med kompakta mått. Försäljningen drar igång i hemlandet Korea senare i år, därefter ska modellen lanseras globalt.

Suvtrenden håller i sig, och inte sällan kommer nya modeller från koreanskt håll, så även denna gång. Kia visar i dag upp två skisser föreställande en kompakt suv som de menar har utrymme och kapacitet som en traditionell suv. Hur stor en traditionell suv är enligt Kia får vi inte reda på.
Suven, som ännu inte har något namn (åtminstone inte utåt sett), beskrivs som skapad för millenniegenerationen (även kallad Generation Y, det vill säga personer födda från tidigt 1980-tal till och med mitten av 1990-talet) och med en robust, modern, urban och sofistikerad design.

På skisserna ser vi en främre LED-ljussignatur som sträcker sig långt ut från strålkastarna, in över grillen mot mitten. Själva strålkastarna sägs innehålla tredimensionell ljusgrafik med tekniskt avancerat diamantmönster i kanterna.

Kia kompakt suv 2019 skiss

– Vi har skapat en bil som står ut överallt, från stad till landsbygd. Dess robusta men sportiga design matchas av ett brett utbud av funktioner och tekniker som är universellt anpassade för yngre köpare på marknader runt om i världen. Vår nya småsuv är ett erbjudande som ingen annan bil i klassen kommer att matcha, säger Byung Chul Juh som är designansvarig hos Kia Motors Corporation.

Nya suven kommer att presenteras i sommar och kort därefter marknadslanseras i Sydkorea. I ett senare skede ska den lanseras på flertalet andra marknaden runt om i världen.

Kia har i dag flertalet suvar i sitt modellprogram, bland annat en kompakt vid namn Stonic.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer