Foto: Darin Schnabel ©2012 Courtesy of RM Auctions

Klassiska militärfordon under klubban

Har du alltid drömt om att köra runt i ett larvbandsförsett militärfordon från andra världskriget? Nu har du chansen, då en stor amerikansk samling går under klubban.

Det är Dean V. Kruse-stiftelsen som säljer ut en stor del av sin samling av militärfordon, som stått utställda på National Military History Center i USA. Orsaken bakom försäljningen är att stiftelsen dragit på sig stora skulder som måste betalas av, och nu har du alltså chansen att lägga vantarna på exempelvis en Hanomag S.P.W. Ausf. C SdKfz 251/1 av 1940-1941 års modell.

De bepansrade fordonen är företrädesvis från andra världskriget och både av olika typ och olika ursprung, både från allierade och axelmakter. Bland de mer sällsynta fordonen som säljs är en M25 Tank-transportör, som fått smeknamnet ”Dragon Wagon” och som med sina 40 tons vikt även användes av Nasa för att transportera Saturn V-raketer på 1960-talet.

För att se de miltäriska fordonen som säljs, kika in i bildgalleriet nedan. Auktionen sker hos Hemmings den 8 december.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!