Under helgen gick första upplagan av Knutstorp Revival av stapeln och vi på Teknikens Värld var på plats.

Nostalgifesten Goodwood Revival med sina 130 000 besökare har varit förebilden för arrangören och racingföraren Picko Troberg. Förväntningarna inför Knutstorp Revival var minst sagt höga, historisk racing, besökare med tidsenliga kläder från 40-, 50- och 60-talet samt en uppsjö av veteranbilar fanns att beskåda och det blev en riktigt lyckad helg.

Allt från gamla Bugattis från 20- och 30-talet till formelbilar, hundkojor och Ford GT40 var med och tävlade. Samtidigt fanns det en stor uppställningsplats med utställningsbilar att betrakta om racing inte föll en i smaken. Glädjande nog så var många av besökarna klädda i tidsenlig klädsel vilket gav en känsla av att resa tillbaka i tiden.

På plats fanns också Richard Rydell som var depåkommentator under helgen och Stig Blomqvist rattade Audi quattro S1 mot BMW 3,0 CSL, med Rune Tobiasson bakom ratten, i ett uppvisningslopp. För Chefredaktör Daniel Frodin var det premiärtävlingen med sin nybyggda Morris Cooper SS, som han tog hem förstaplatsen i klassen med under söndagen.

Resultatet blev helt enkelt en mycket lyckad och händelserik helg som vi ser fram emot att besöka igen nästa år. För utförligare rapportering kan du läsa Teknikens Värld nummer 13 som utkommer 5 juni, samt Klassiska Bilar nummer 6 som utkommer 12 juni.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I-tpwBfO9V0

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XxO-JZGgQqk


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer