Koenigsegg Agera RSN till salu – för 47 miljoner kronor

Ute efter en sommarbil? Slå då till på världens enda Koenigsegg Agera RSN, en Agera RS med unika detaljer och One:1-uppgraderingen till 1 360 hästkrafter. Trots att den är begagnad kostar den som 15,5 svenska villor.

Efter visningen av Agera RS i Genève våren 2015 byggde Koenigsegg 25 exemplar av modellen. Samtliga sålde slut rekordsnabbt och i april 2018 byggdes det 25:e exemplaret. Chansen att du blev utan är därmed stor, men nu får du e ny chans till att förvärva en sommarbil som få andra har. Om du nu kan leva med att bilen är högerstyrd…

Koenigsegg Agera RSN 2018

Foto: SuperVettura

Den Agera RS som nu är till salu heter Agera RSN för att särskilja den ur ”mängden”. Den fick en hel del speciella detaljer som köparen efterfrågade, bland annat blå karossfärg med vita inlägg, och försågs med One:1-uppgraderingen som fanns till Agera RS och som pumpade upp V8:an från 1 160 till 1 360 hästkrafter, det vill säga en megawatt (1 MW).

Koenigsegg Agera RSN 2018

Foto: SuperVettura

Bilen har dessutom körts av Koenigseggs fabriksförare Niklas Lilja vid ett fartevent i England, samma kille som körde den Agera RS som blev världens snabbaste bil för snart tre år sedan.

Koenigsegg Agera RSN 2018

Foto: SuperVettura

Men vad kostar då denna svenska superbil som byggdes i Skåne för bara några få år sedan? Bilen har rullat lite drygt 1 100 mil och är alltså vad man kallar för begagnad, men tvärtemot andra bilar har priset inte sjunkit. Vad den kostade som ny vet vi inte i och med att den var en specialbeställning, men en Agera RS kostade runt 20 miljoner kronor. Denna Agera RSN är nu till salu för lite drygt 47 miljoner kronor. Det motsvarar 15,5 svenska villor baserat på fjolårets genomsnittspris.

Koenigsegg Agera RSN 2018

Foto: SuperVettura

Annonsen och många fler bilder hittar du hos SuperVettura.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer