En Koenigsegg CCX med tilläggsnamnet ”Custom Vision” kraschade så pass allvarligt i Mexiko i går att det i princip inte finns någonting kvar av bilen.

Mexikos enda Koenigsegg finns inte längre. I går kraschade den hårt efter att, enligt vittnesuppgifter, ha i hög fart kört på en trottoarkant och därefter voltat flera gånger. Föraren och passageraren fördes till sjukhus. Deras tillstånd är okänt.

Bilen, Koenigsegg CCX ”Custom Vision” med chassinummer 67, var till salu i Mexiko för motsvarande cirka tio miljoner kronor för drygt ett år sedan. Några år tidigare hade den privatimporterats till landet.

Koenigsegg CCX Custom Vision

Så här såg bilen ut innan kraschen.

Av bilderna att döma är bilen bortom all räddning. Koenigsegg tar då och då på sig räddningsuppdrag för att återställa kraschade bilar till att återigen bli som nya, men denna en gång specialbeställda CCX ser ut att vara på tok för kraftigt demolerad.

Koenigsegg CCX tillverkades mellan 2006 och 2010. Modellen har en V8 på 4,7 liter som levererar 806 hästkrafter och 920 newtonmeter. 0-100 km/h går 3,2 sekunder och 0-200 km/h på 9,8 sekunder. Toppfarten anges till över 395 km/h.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer