Nu har Koenigsegg One:1 daskat till konkurrenterna i VMax 200 genom nå 240,0 mph, eller 386,2 km/h som vi på fastlandet säger.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är inte första gången som brittiska The BHP Projects blåskimrande Koenigsegg One:1 deltager i det återkommande farteventet VMax 200. När bilen var nylevererad för ett år sedan gav sig det supersportbilsintresserade gänget med sin svenska supersportbil ut på banan och avverkade omgående 0-362 km/h (225 mph). Men något VMax 200-rekord var det inte. Sedan 2013 har en trimmad Porsche 911 var innehavare av rekordet med en slutfart på 368,5 km/h (229 mph).

I lördags var det dags för The BHP Projects One:1 att återigen känna på asfalten på flygfältet i Bruntingthorpe och visst var den 1 360 hästkrafter starka bilen packad med rekordfart, och rekordkörningen finns nu äntligen på riktig film (första filmen var inget att hänga i julgranen).

VMax 200 leaderboard

Under lördagen nådde One:1 370 km/h (230 mph) och slog därmed det nästan tre år gamla rekordet. Men det höll inte länge, för kort efter rekordkörningen dök en trimmad Porsche 911 upp och klippte till med 372 km/h (231 mph). Skulle den svenska supersportbilen kunna kontra? Japp!

En regnskur dök upp och när banan var lätt fuktig slog The BHP Projects Koenigsegg One:1 till med 378 km/h (235 mph) – med en passagerare i vänster stol. Rekordet var återigen Koenigseggs och The BHP Projects. Men det tog inte slut där. Utan någon i passagerarstolen och med endast racerföraren Oliver ”Oli” Webb bakom ratten drygade bilen ut sin ledning och sitt rekord. 386,2 km/h (240,0 mph) uppmättes och därmed sattes ett nytt, imponerande hastighetsrekord. Helt enkelt ännu ett rekord till Koenigsegg.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer