Svenska supersportbilstillverkaren rapporteras ha någonting väldigt extremt på gång, med eventuell toppfart på över 500 km/h.

Det är The Supercar Blog (TSB) som skriver att Koenigsegg under bilutställningen i Pebble Beach, som ägde rum i augusti, visade upp en specialmodell för utvalda VIP-kunder. Någon bil att känna och klämma på fanns inte på plats, i stället handlade det om en VR-presentation (Virtual Reality).

Enligt TSB:s källor ska bilen byggas i en begränsad upplaga om elva exemplar och ha en toppfart på över 300 mph. En annan källa preciserar toppfarten mer exakt – 314 mph, det vill säga 505 km/h.

Koenigsegg Jesko

På nätet spekuleras det i om denna exklusiva modell kommer att utgå från Jesko eller Regera, men vi tycker det låter som den Jesko 300 som nämndes i förbifarten vid presentationen av ”vanliga” Jesko på bilsalongen i Genève i våras. Jesko 300 är bilen, vilket namnet avslöjar, som är tänkt att nå den magiska siffran 300 mph. Siffran är dock inte lika magisk längre sedan Bugatti tidigare i dag gått ut med informationen att de nått 304,77 mph (490,48 km/h) med Chiron. Därmed vore det inte osannolikt att Koenigsegg siktar på den magiska siffran 500 km/h. Framtiden får utvisa vad siktet är inställt på…


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer