Är Koenigsegg Agera utagerad? I så fall kanske Koenigsegg Utagera kan ta över...

Kommer du ihåg thailändska 15-åringen Jennarong Muengtaweepongsa som i somras visade upp Legera, en Koenigsegg som han själv designat hemma i datorn? Nu har han gått ett steg längre, för på bilsalongen i Thailand som just nu pågår visar han upp Koenigsegg Utagera, en modell i skala liten som ger oss en vision av hur en efterträdare till dagens Agera skulle kunna se ut.

Koenigsegg Utagera

Jennarong Muengtaweepongsa, som kallar sig för Vanatical Design, har tagit fasta på Koenigseggs nuvarande former och förädlat dem till att vara lite mer tidsenliga och kanske även lite mer futuristiska. Själv kallar han formerna för mjuka och eleganta, något han föredrar framför råa, aggressiva former.

Koenigsegg Utagera

Den unga thailändaren föreställer sig en fem liter stor V8 framför bakaxeln i Utagera, alltså motsvarande maskin som finns i Koenigseggs bilar i dag. Uppemot tusen hästkrafter skulle han vilja se, helt utan elektriskt hjälp.

Koenigsegg Utagera

Frågan är hur han har kommit fram till namnet. Det är tydligt att Jennarong Muengtaweepongsa har haft ett svensklexikon, i bokform eller mänsklig form, till sin hjälp. Syftar han på att dagens Agera är snart är ett avslutat kapitel, att den är agerat ut sin roll? Sannolikt är det så och sannolikt är det så att Christian von Koenigsegg sitter på huvudkontoret i Ängelholm och imponeras av thailändarens verk. Kanske han har ritat sig fram till en framtida anställning hos den svenska supersportbilstillverkaren?

Koenigsegg Utagera

Koenigsegg Utagera


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer