Visst, det kanske är tufft att se en ny Corvette Z06 accelerera från stillastående till 298 km/h, men ännu tuffare (mot miljön) är att se bränslemätarnålen dyka.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Amerikanska bilbyggar- och trimfirman Hennessey var i går ute med en ny, orörd Corvette Z06 på banan för att testa accelerationen. Vi får hänga med under fartökningen tack vare en kamera riktad mot mätarhuset.
Men nördiga som vi är tittar vi inte på hastighetsmätaren som når upp till 185 mph, det vill säga 298 km/h. Våra blickar fastnar i stället på bränslemätaren överst till höger. Den sjunker rejält, betydligt mer än vad vi är vana vid under 50 sekunders körning.

För skojs skull räknade vi i mycket grova drag på hur mycket bränsle som gick åt under den 50 sekunder långa accelerationen, samtidigt som vi ponerar att bränslemätaren är korrekt.
Med motsvarande acceleration, om och om igen, skulle Corvette Z06 med sin 70-literstank endast komma lite drygt 3,5 mil. Därefter måste reservdunken plockas fram.

Nya Corvette Z06 har 659 hästkrafter och 881 newtonmeter som plockas ur 6,2 liter V8. Med automatlåda (vilket bilen i filmen har) gör den 0-96 km/h på 2,95 sekunder vilket lär betyda 0-100 km/h på 3,0 sekunder eller några hundradelar däröver.

kolla-branslemataren-pa-corvette-z06-i-298-kmh-181820


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer