Konkursansökan mot Nevs dras tillbaka

Nu meddelar LaboTest AB att man drar tillbaka konkursansökan mot Saab-ägaren Nevs, National Electric Vehicle Sweden AB.

Håkan Bodin, vd för LaboTest AB, meddelar nu att företaget tar tillbaka sin konkursansökan mot Nevs som 2012 köpte upp konkursboet efter Saab Automobile. Man har kommit fram till beslutet efter att ha informerats om Nevs planer och diskussioner med tilltänkta samarbetspartners och investerare.

Håkan Bodin berättade tidigare för media att hans företag haft goda relationer med både Saab och Nevs under lång tid och att han vill att det skulle fortsätta på den vägen. Med dagens besked innebär det alltså att de tror på Nevs affärsplan och en fortsatt god förbindelse.

Nevs har dock kvar 88 betalningsanmärkningar hos Kronofogden och skulder på omkring 50 miljoner kronor. Nevs uppgav tidigare att alla underleverantörer som inte har fått betalt ska få det.
De meddelar i skrivande stund att företaget inte är på obestånd och att tillgångarna överstiger skulderna. Men de kontanta medlen är inte tillräckliga i nuläget. De poängterar än en gång att alla underleverantörer ska få betalt, men vet i dagsläget inte när.

Nevs säger också att deras samtal om samarbete med kinesiska Dongfeng och indiska Mahindra fortgår i en positiv riktning, men att utvärderingsprocessen måste göras grundligt, vilket tar tid. Först när finansieringen är säkerställd och affärsplanen uppdaterad tillsammans med nya samarbetspartners kan produktionen i Trollhättan återupptas.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer