Köpte sin Bubbla 1966 – fick gratis renovering

Kathleen Brooks köpte sin röda Bubbla 1966 och har kört den sedan dess. Volkswagen imponerades – och bjöd på en helrenovering.

Kalifornianbon Kathleen Brooks köpte sin ”Bubbla” i december 1966 och sedan dess har Annie, som hon döpte bilen till, varit hennes bruksbil. Förra året hade de rullat över 350 000 miles, cirka 56 300 mil, tillsammans vilket fick Volkswagen att haja till och erbjöd 73-åriga Kathleen en renovering av bilen – gratis.

Kathleen Brooks Volkswagen 1967 renovering

Efter elva månader i händerna på 60 mekaniker och lärlingar i Puebla-fabriken i Mexiko är bilen nu klar och överlämnad. 40 procent av bilen ersattes av nya delar och 357 originalbitar renoverades.

Kathleen Brooks Volkswagen 1967 renovering

Man passade även på att addera tidstypiska saker som takräcke, vita däcksidor och ”ögonlock”. Nymodigheter som skivbromsar, blåtands-stereo och skinnklädsel har även tillkommit liksom emblem och brodyr i form av ”Kathleen” och ”Annie”.

Kathleen Brooks Volkswagen 1967 renovering

– Vi hör ofta om hängiva Volkswagenägare men det var något speciellt med Kathleen och Annie som gjorde oss stolta, säger Derrick Hatami på Volkswagen of America. Det är inte bara en Bubbla utan en familjemedlem och efter all tid som våra anställda har tillbringat med bilen så känner sig de också som familjemedlemmar, säger han vidare.

Du har väl inte missat vår artikel om hur modellen Volkswagen Typ 1 kom till? Den kan du läsa här i sin helhet.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer