Köpte stulen Saab av polisen – fick körförbud

Köper man en bil av polisen tar man för givet att allt är i sin ordning. Det gjorde denna man, som dock åkte på en rejäl nit.

Det är inte bara i Sverige som det ibland kan bli lite rörigt vid kontakt med myndigheter. I USA, närmare bestämt i Canton i Ohio, köpte en Ryan Rider en begagnad bil från en av polisens populära auktioner där beslagtagna grejer säljs. För knappt 3 600 kronor blev han ägare till en Saab 9-3 Cabriolet från 2002. Trodde han.

När han skulle registrera sig som ägare av bilen fick han nej från amerikanska motsvarigheten till Transportstyrelsen. Bilen var nämligen rapporterad som stulen i Florida, trots att registreringsbeviset som följde med bilen konstaterade att den vid försäljningen var i polisens ägo.

Ryan Rider har nu hamnat mellan två stolar hos myndigheterna. Den som ansvarar för ägarbyten har inte lagt två fingrar i kors för att hjälpa honom då han efter två månader fortfarande står med bilen på sin uppfart. Han får inte köra den då det inte utfärdats något registreringsbevis på att han är bilens ägare. Här tycker man att den lokala polisen som sålde bilen till honom borde kunna ge en hjälpande hand.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer