Det är känt att Cupra, som knoppats av från Seat för att vara ett fristående prestandamärke, ska göra en egen modell i form av en crossover. Nu ser det ut som att modellen har avslöjats.

I januari 2018 kom officiell information från Spanien att Cupra blir ett självständigt bilmärke med prestandamodeller baserade på befintliga Seat-modeller samt helt egna modeller. I slutet av februari presenterades Cupra Ateca, prestandaversionen av Seat-suven Ateca, samt Cupra Ibiza. Sistnämnda saknade dock information, informationen var enbart av visuell art.

För bara några veckor sedan rapporterades det från olika håll att Cupra ska lansera en egen modell, helt fri från Seat (men som ändå, av naturliga skäl, kommer att vara fullproppad av Seat/VW-grejer). Det sades röra sig om en crossover/suv i coupéformat.

Cupra crossover och Cupra e Racer

Nu verkar det som att denna nya modell har avslöjats i förtid, nästan två år innan avsedd lansering. Spanska Autofácil har nämligen kommer över en bild i ett dokument från Volkswagen-koncernen som visas dels eldrivna tävlingsbilen Cupra e-Racer, dels en hittills okänd suv med kraftfullt utseende.

Bilen till höger på bilden är sannolikt den prestandasuv i coupéformat som det tidigare har pratats om. Den liknar inte Seats nuvarande suvar. Grillen liknar inte alls Atecas eller Aronas, däremot ser den mer eller mindre ut som grillen på Tarraco, Seats kommande storsuv som vi tidigare visat upp på spionbilder och som har premiär i september. Strålkastarna ser också ut att vara nästan identiska med Tarracos, men där slutar i princip likheterna.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer