Kraschad Enzo återuppstår som ZXX

En av förra årets mest omtalade krascher var bilhandlaren Zahir Rana som satte sin Ferrari Enzo rätt ner i Atlanten. Nu har Edo Competition återskapat bilen till att bli mer extrem än någonsin.

Det var för drygt ett år sedan som Zahir Rana hamnade rätt ner i saltvattnet i Atlanten med sin trimmade Ferrari Enzo under Targa Newfoundland. Som teknikensvarld.se kunde rapportera i efterdyningarna av olyckan avskräckte inte händelsen ägaren särskilt från att fortsätta med racing. Snarare tvärtom. Edo fick nämligen uppdraget att bygga om den kraschade Enzon till en bil som påminner mer om banmonstret Ferrari FXX än den Enzo den egentligen bygger på.

Utöver kjolpaketet och det snarlika FXX-kjolpaketet och strålkastarna har Edo utrustat bilen med en 950 hästkrafter stark V12-motor, 110 fler än innan olyckan. Dessutom med nytt avgassystem som mynnar där bakljusen tidigare satt placerade. Toppfarten är numer på 390 kilometer i timmen och 0-100 ska gå på 3,2 sekunder. I och med Edos kraftiga modifikationer har bilen upphört att vara en Enzo, det nya inofficiella namnet är Ferrari ZXX.

Vad uppgraderingen och renoveringen kostat ägaren är inte klart. Kraschen ser du i klippet nedan.


 


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer