Älskade spion-bilar

Jag kan fortfarande minnas första gången jag såg den vita Lotus Esprit S1 förvandlas från bil till ubåt. Jag fick rysningar av välbehag och nyfikenhet. Var det på riktigt? Kan man köpa en sån bil? Varför åker inte alla omkring i sådana bilar?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Frågorna var många och ­bilverkligheten visade sig senare inte vara lika ­fantastisk och fantasifylld som i James Bond-rullen Älskade Spion. Tanken på speciella spion­bilar har sedan återupptagit mitt medvetande i samband med nya 007-filmer. Men där agenten med rätt att döda faktiskt fått mer normala bilar sedan introduktionen av Daniel Craig som huvudrollsinnehavare så har verkligheten blivit fantasi.
Pruttande säten, masserande stolar och inte minst självkörande bilar var precis den typen av fantasieggande specialfunktioner som jag drömde om som ung. Nu finns de överallt. Och samtidigt har den rena spionutrustningen – Bonds specialgrejer – blivit allmängods.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!