071203-höj-bilskatten

Är Volvo V70 för klen?

Volvo V70 med nya etanolmotorn på 145 hk har fått kritik för att den är för slö. Eller är det motorjournalisterna som har för bråttom? Mikael Stjerna, reporter på Teknikens Värld, skärskådar sig själv.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Så har nya Volvo V70 med etanolmotorn från Ford provkörts av svenska motorjournalister. Kritiken har inte varit nådig. Håkan Matson på Dagens Industri skriver att ”en sak är uppenbar: motorn är för klen på låga varv. Motorn arbetar visserligen mjukt och tyst på låga varv men den orkar helt enkelt inte med att dra en 1 587 kg tung bil.”

Jacques Wallner på Dagens Nyheter är inne på samma linje. ”…i uppförsbackarna märks det att de 145 hästarna har det svettigt under motorhuven. Nog tar de i men det är tungt. För tungt… man växlar, varvar och försöker hålla fart i uppförsbackarna.”

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!