080715-usa-blogg-del-7

Awesome Austin

Austin, Texas

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För alla er där hemma som undrar:

Glenn höll sig på sin sida av dubbelsängen.  Jag höll mig på min. Fredrik snarkade högljutt som vanligt i vardagsrummet men  det mesta absorberades av den fluffiga heltäckningsmattan.

Till och med på  rätt billiga hotellet Embassy Suites förvånades valet-parking assistenterna över  vårt bilval.

– Is that really your car?, frågade den vänliga men något  långsamma (läs: sjukt långsamma) kvinnliga portiern.

–       It doesn´t look  like a car Europeans would drive.

Nej, kanske inte det men sluta förolämpa  vår Vicki innan vi frågar dig om du kan peka ut ens ditt eget land på  världskartan och du riktigt skämmer ut dig. Så sa vi såklart inte utan log bara  stelt och hämtade ut vår springare och resekamrat, en före detta polisbil av  märket Ford Crown Victoria av årsmodell 2002.

Väl bakom ratten på Vicki njöt  vi av Austins rätt breda utbud av aktiviteter. För er som tror att Texas endast  är öken eller prärie så kunde inget vara mer fel. Det är endast de sydvästra  delarna som kan betacknas på det sättet.

Runt Austin är det idel skog, kullar  och en hel massa källor där svalkande vatten tränger fram och bildar häftiga  forsar lämpliga för vattenaktiviteter som till exempel forsränning. Eftersom jag  hade sprungit på morgonen och Glenn och Fredrik tycker att det är nog  ansträngande att med högerarmen lägga rattväxeln i driveläge så valde vi närmsta  källa för ett dopp, på sin höjd. Precis som väldigt många andra Austinbor.  Eftersom just denna källa, Barton Springs, sköttes av kommunen fanns det  stängsel, badvakter och regler fler än i Svea Rikes lag.

Samtidigt som vi,  den dynamiska polisbilstrion, slappade i gräset läsandes diverse olika  litteratur (Glenn: Moment 22 Joseph Heller, Fredrik A Drink Before The Rain  Dennis Lehane, jag  Chuck Klostermann Fargo Rock City) blev vi konstant störda  av badvakterna vars visselpipor ljöd i ett.

• Kärlekspar fick inte hänga på  varandra.

• En far fick inte lära sin typ treåriga dotter att simma.

• En  kille fick inte ha på sig t-shirt i en viss del av den naturliga poolen men väl  i en annan.

Land of the free, yeah right. Så mycket regler som det här  stackars folket stöter på hela tiden och rättar sig efter. Det skulle aldrig en  svensk – eller annan medborgare uppfödd i ett mer frisinnat land –  tåla.

Efter tillräckligt mycket bad, en rätt rejäl shoppingrunda där Glenn  hittade flera gitarrtillbehör, Fredrik en elgitarr och jag själv en hatt är det  nu dags att ge sig ut i natten. Ett mål är definitivt legendariska rockklubben  Continental.

Kommer att bli spännande.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!