Foto: Shutterstock & Teknikens Värld

Baserad på en verklig händelse

Verkligheten. Den finns där ute. Även jag måste då och då förhålla mig till verkligheten och inte bara drömma mig bort bakom tangenterna. Så därför hoppar vi raskt till Sveriges Chicago – Borlänge.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tidpunkt – för exakt fyra veckor sedan, alltså den andra september det udda OS-året 2021.
Skådeplatsen är riksväg 70, strax ­utanför Bragestaden. Centralgestalt är en granne här på landsbygden, en ovanligt lugn och strävsam man som tidigare varit lastbilsåkare och har kvar en lastbil för hushållsbehov på ålderns höst. Vi kan kalla honom Kalle.

Kalle sitter i sin lastbil och ­närmar sig Borlänge söderifrån, ni vet från rumpmase­land. Strax utanför staden är det stor poliskontroll. Mangrann uppställning från kommunens trafikpolis. Ekipaget vinkas in.
På lastbilens tippbara flak huserar fyra ensilagebalar på sisådär 600 kilo stycket. Kalles lastbil och last inspekteras grundligt. Polismännen far runt och tittar så att allt är trafiksäkert och granskar varje detalj. Allt är i sin ordning förutom det oumkullrunkeliga faktumet att balarna inte är surrade eller fästa med spännband, som förordningen kräver.
Kalle argumenterar att balarna är placerade på så sätt och är så tunga att de omöjligt kan röra på sig. Konstaplarna köper inte den förklaringen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer