BÖB – bilöverintresseradebarn

Med de formativa barnåren i det DDR-Sverige som var ­realitet under 1970- och 1980-talen var utbudet av tjeckiska dock­filmer och inslag om skogsstrejker en verklighet i barn-tv-tablån.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Om du hade det minsta intresse för någon slags barnkultur producerad väster om Göteborg gick du bet. Som mikroskopisk motvikt erbjöds Dallas för den vuxna publiken, mest för att visa hur förkastlig och destruktiv kapitalismen var, såklart.
Själv förstod jag ytterst lite av handlingen i oljestaden och somnade in lycklig när jag sett Victoria Principal slå igen dörren på en röd Mercedes R107 i vinjetten. 

Som BÖB – bilöverintresseratbarn – var Magnum PI en lisa för den svårt törstande bilsjälen. Tom Sellecks röda Ferrari 308 GTS var en oas i en bilfri öken. Lika bra att inse fakta och anpassa sig till verkligheten. I stället för att klaga över att de spännande kanaler och program som visades i det udda tv-formatet Fönster mot tv-världen aldrig någonsin nådde SVT så utvecklade jag en slags manisk sport i att känna igen bilar i stället för att följa handlingen i det påvra och reglerade tv-utbud som gavs.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer