Foto: grubbsphotography / Rimac & Teknikens Värld

Coolare än Tesla – lämnar Koenigsegg bakom sig

Det finns likheter mellan Mate Rimac och Lionel Messi. Båda oerhört begåvade, sistnämnda på fotbollsplanen och förstnämnda inom den omställning bilvärlden just nu genomgår.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I vissa delar av sportuniversumet talas det mycket om att det sista kapitlet i sagan om geniet från Rosaria nu skrivs. Argentinaren är den odiskutabelt störste inom fotbollen någonsin och har precis bytt klubb från Kataloniens huvudstad till Frankrikes dito. 

Lionel Messi går in i sluttampen på sin karriär men har redan slagit alla rekord som är värda att slå och framför allt gjort det på ett helt unikt sätt. I en lagsport och i det väldigt speciella Barcelona som under lång tid var uppbyggt på ett både imponerande och till döden tråkigt passningsspelande bollinnehav vars syfte var att bryta ned motståndarlaget så var Messi spelaren, soloartisten som bröt mönstret och helt - alltså helt - på egen hand gjorde soloräder in mot motståndarens straffområde och gjorde målen.
En spelstil som fungerade utmärkt på Pelés tid och även när Maradona var aktiv. Men i takt med ökad professionalism minskade utrymmet för dribblers, genier som kunde snurra upp en hel backlinje en och två gånger om. Tills Messi kom. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!