071127-dubbat-odubbat

Däckrazzia – bra för affärerna

Nu är det snart dags för däckrazzia igen. Dåliga däck på höstkanten är en trafikfara. Det förstår alla. Ju tidigare man byter till nya däck desto bättre är det. Naturligtvis har däckbranschen fattat det här och nu är det då dags för däckrazzia igen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tillsammans med polisen drar däckhandlarna ut på vägarna och kontrollerar mängder av bilar och det är förstås många felaktigheter som upptäcks. Däckbranschen redovisar massor med statistik från sina kontroller. De allvarligaste uppgifterna importerar man från Finland. Där har man konstaterat att vid minst var sjunde olycka har däcken haft en avgörande betydelse. Den enda uppgift som man inte har släppt är hur mycket merförsäljning branschen får tack vare den här kampanjen tillsammans med polisen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!