Dags att skrota blinkersen

Finns det något som är onödigt på en bil så är det blinkersen!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är ju snart sagt ingen som använder den där spaken till vänster om ratten. Var man än kör i Sverige så är får man gissa sig till när en bil ska ändra körriktning. I rondeller, i korsningar och på motorvägen när filbyte ska göras. Varje gång jag ser någon använda bilens blinkers, eller körriktningsvisare som det formellt heter, reagerar jag – positivt alltså. Jag blir helt enkelt glad.

 Ta morgonens tur in till jobbet som exempel. Det var – i nämnd ordning – två SL-bussar, fyra bilar, jag samt ytterligare en SL-buss som körde i ”kolonn”. Vi skulle alla köra av, ned mot motorvägen via en påfart. De två främsta SL-bussarna blinkande inte. De fyra personbilarna framför mig blinkade inte. ”Som vanligt”, tänkte jag och slog på blinkersen, en manöver som sker via ryggraden. Slog en blick i backspegeln och tittade på SL-bussen bakom mig. Han började, till skillnad från sina kollegor längre fram, att blinka. Kanske mitt blinkande upplyste honom om att man ska blinka?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!