PeO Kjellström säljer sin älskade Opel Kadett -78

Den tunga dagen

Det finns dagar, och så finns det dagar. Dagar som man egentligen inte vill uppleva.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Som den dag då jag sålde min livskamrat de sexton senaste åren, en brandgul Opel Kadett 1978. Den har levt med mig lika länge som min fru! Hur har den stått ut?

Jag trodde aldrig det skulle ske, men så blev det. Dels tyckte jag den borde få lite bättre omsorg än den fick av mig, dels har det blivit förbaskat ont om parkeringsplatser där jag bor.

Att jag satte ut en annons på den var egentligen ingen försäljningstaktik, jag satte ut den mer i trans. Det bara skedde. Innerst inne hoppades jag ju ingen skulle svara.

Och ännu tyngre blev det ju när bilskrället gick igenom besiktningen utan anmärkning och personalen på Bilprovningen skällde på mig och tyckte att en sådan här bil säljer man inte.

Men nu kändes det som om det inte fanns någon återvändo. Speciellt som Frederik från Eskilstuna försökt få komma till skott och få se på Kadetten vid ett flertal tillfällen, men varje gång han ringde var jag utomlands.

Det kanske rent av var en omedveten förhalningsteknik från min sida.

Att köpa och sälja bilar är inte min grej, det kanske ni förstår eftersom jag haft min Kadett i sexton år.

Så jag fick fråga hur man gjorde på Blocket och så fort jag fått ut annonsen blev jag utsatt för bedrägeriförsök. Inte bara en gång utan två. För en bil som det begärdes 10 000 kronor för! Vad är det för amatörer?

Men nu är den i alla fall väck. Det är slut på gnället att den alltid tog upp en plats i garaget.

Men samtidigt ser jag ju att de, mina arbetskamrater, saknar den. Inte lika mycket som mig, men det syns på deras blickar.

Sent ska syndaren vakna!

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Endast 99 kr/månaden. Ingen bindningstid

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!