Det som händer nu skrattade vi åt förr

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Om någon hade sagt för tio år sedan att Sveriges hetaste bil 2020 heter Polestar och drivs av el, eller att ”alla” egentligen vill ha en amerikansk bil som kan servas via ”molnet”, med inbyggda digitala ­pruttkuddar med nio olika pruttljud som byggs av nån sydafrikan med rockstjärnestatus – ja då hade du också skrattat. Det gjorde jag.
Jag skrattade också hysteriskt 2013 när jag och den där långa killen som var chefredaktör här förut drog ut på vårt testflygfält Björkvik och fällde plattan i mattan med Tesla Model S P-nånting –och körde 0-200 km/h på ­ungefär lika kort tid som med en sporthoj. Fast i ­princip ljudlöst. Då tänkte vi att jaja, det här är en passus i bilvärlden. Det här är ju kul, men snart är de andra ikapp. Mercedes, Audi och alla de andra köper väl några Teslor och plockar isär dem och bygger en likadan fast bättre. Som garanterat har byggkvalitet som är ljusår bättre än den här uppstickar-jänkaren med sydafrikanska rötter och mystiska rökverk vid utvecklingsmötena. I stället blev det tvärtom. Tesla kom ikapp på byggkvaliteten och de stora biltillverkarna är fortfarande bra precis 35 procent efter när vi snackar räckvidd och 75 procent efter när det gäller snackisfaktor, börsvärden och användarvänlighet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!