Du är tolfte spelaren i vårt lag

Nu blir det lite fotbolls­snack mitt bland alla bilar. Jag ber om ursäkt om du inte gillar fotboll, men det finns för många bra paralleller att dra mellan fotbollslag och… ja, nästan allt, för att jag ska låta bli.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I fotbollskretsar talar man om fansen, publiken, hemma­klacken som ”den tolfte spelaren”. Utan publikens stöd (och pengar) är ett ­fotbollslag inte särskilt mycket. Under ett och halvt år av pandemi har det visat sig att trogna supporters har varit nödvändiga för att fotbollsklubbar inte ska gå under. Storklubben FC Barcelona var millimeter från att hamna på obestånd när det visade sig att deras fans egentligen sket i hur det gick, medan många andra supporters efterskänkte sina årskort för att deras klubb skulle överleva ett år utan publik på matcherna. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!