071127-dubbat-odubbat

Dubbat eller odubbat?

I år har flera däcktester visat att dubbfria däck faktiskt är ett ganska bra alternativ. I många fall lika bra och ibland till och med lite bättre än dubbade däck. Det här har tydligen stört en del motorjournalister. Men frågan är om de egentligen har hängt med i utvecklingen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Robert Collin på Aftonbladet, som var med oss på Teknikens Värld och testade däck i många år innan han började på Aftonbladet, skriver att ”vinterdäck måste testas utifrån det värsta scenariot”. Det värsta scenariot enligt Collin är blankis och därför förordar han dubbade däck. 

Vägverkets miljöchef Lars Nilsson anser att man inte behöver dubbdäck. I Aftonbladets egen läsarundersökning anser 59 procent av dem som svarat att Collin har rätt och att Vägverket har fel.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!