Tesla Model S

Elbilens tid är här

Framtiden? Den är här nu!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

”Elbilen är framtiden”. Det är en fras vi hört sedan 1970-talet. Den har stötts och blötts, och nästan blivit en klyscha. Men framtiden har liksom aldrig varit nära. Den minnesgode kommer kanske ihåg när Teknikens Värld körde danska elbilen Kewet El-Jet år 1993. ”1 000 mil i elbil”, var parollen. Den gula bilen fick namnet Propp-Orvar. En skribent tyckte att köra som Orvar kändes som att ”vara tio år före sin tid”. Själva bilen, med design, kvalitet, material, och inte minst räckvidd och fartresurser, var dock att betrakta som ett skämt. Ett omdöme som stod sig även när vi dryga tio år senare testade norska elbilen Think. Att köpa elbil var inget en människa vid sina sinnes fulla bruk rekommenderades att göra.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!