080415-snålvattnet

En elbilists bekännelse

Rädslan för att få soppatorsk har väl de allra bilister någon gång oroat sig över. I framtiden kommer denna bränsleångest bli en hälsoplåga av stora mått.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I samband med Teknikens Världs Stora Bilpris 2011 kördes sprillans nya Peugeot iOn från Köpenhamn över sundet bort mot Sturup-trakten. Räckviddsmätaren pekade från start på ”full tank” och 13 friska mil.

Lite oansvarigt, eller mer rätt amatörmässigt, for testföraren iväg med elbilen som om den vore driven av fossilt bränsle. Fullgasningarna och lite aggressiv körning straffar elförbrukningen rejält.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!