Foto: Shutterstock & Teknikens Värld

En flaska champagne och en Porsche, tack

Halleluja, nykterhetsmissionärerna har slagit till igen. Nu är det Porsche som ”certifieras” av statliga IQ, ett dotterbolag till Systembolaget.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Orsaken är att Porsche har börjat ge en flaska alkoholfri spumante till sina nya kunder. Förut, på den gamla hemska tiden, fick Porsche-köparna en flaska champagne som leveransgåva.

På tiden, säger jag.
Äntligen slipper vi möta dessa horder av 911:or med champagneberusade förare på väg från Porsche-handlaren i Segeltorp, riktning Stureplan. Ovana vid bilen och var reglagen sitter, dessutom med glas i ena handen och flaskan i den andra.
Inte konstigt att det har drällt av Porsche i dikeskanten, med skrålande skaror av Porsche-ägare i starkt behov av stöttning.
Tack och lov såg importören eländet och satte stopp för det. Och vilken tur att vi har ett statligt bolag som IQ som med det kraftfulla styrmedlet ”certifierat IQ-projekt” har brutit trenden att fira händelser med alkohol. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!