080312-formel-1-tv

En vanlig dag på jobbet? Nja…

Hur stor är chansen att man på en och samma dag springer ihop med två förare som vunnit VM-tävlingar i rally respektive Formel 1. Och det bara så där!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag och filmare Glenn Lindberg befann oss i alla fall på Arlanda för att åka till Tyskland på jobb. Jag gick iväg i ett ärende och ramlar rakt i famnen på barndomsvännen från Umeå, rallyföraren Mikael Eriksson.

En kille som 1989 vann Rally Argentina i en Lancia Delta och Jyväskylärallyt i en Mitsubishi Galant. Mikael var i flera år fabriksförare för Lancia och Toyota.

Ryggproblem satte stopp för resultaten och han tvingades så småningom lägga av. Men ränderna går aldrig ur. Nu på Arlanda på väg till Polen för att köra som föråkare i deras största rally som nästa år får VM-status. En vinnare i rally-VM glöms aldrig bort.

Efter en omständlig flygresa landar jag och Glenn i Köln. Men vi skulle ju till Frankfurt!

En hagelstorm satte P för landningen och vi fick vackert vänta i två timmar i planet innan det kunde ta oss de cirka tjugo milen… tillbaka!

Väl på vårt hotell var värdfolket utfluget så vi fick en ensam men trevlig middag på Seehotel Maria Laach bara några mil från Nürburgring.

När jag efteråt kommer ut i receptionen ser jag ett välbekant ansikte, dock utan stora polisonger den här gången.

Heinz-Harald Frentzen, tre gånger vinnare i Grand Prix för Williams och Jordan.

Vi har pratat någon gång tidigare men känner inte varandra, så jag presenterar mig och han verkar uppriktigt tycka det är kul med en motorjournalist. F1-förare förändras när de lämnar F1 och blir ”bara” förare.

Frentzen berättar att han är här eftersom ett av hans nya team, Gumpert Apollo, har sin bas i närheten. Han körde nyligen 24-timmars på Nürburgring i deras extrema sportbil som konverterats till hybrid.

Och han ska snart köra ett annat 24-timmars – Le Mans för Aston Martin.

Jag påminner mig att vår bildman Peter Klemensberger snart fyller år och han är, av någon icke utredd anledning, ett stort fan av Frentzen.

Så jag ser till att få HHF:s autograf med personlig hälsning till Peter.

Hagelstorm till trots blev det en trevlig dag på jobbet och inte så där helt vanlig…

Heinz-Harald Frentzen under sin tid i Audis DTM-stall.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!