071214-bilar-säkerhet

Flytta på dig!

Nu har jag surnat till ordentligt. Ingen ska komma undan. Läs detta, skicka sedan länken till alla du känner och inte känner. Det är dags för en förändring.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Av naturliga skäl kör jag ofta på E4 genom Stockholm. Detta är en väg som bitvis har tre körfält i vardera riktning. Det skiter 90 procent av alla bilister samt buss- och lastbilschaufförer i. I landet lagom ska man tydligen ligga lagom långt till höger och lagom långt till vänster. Sluta med det och håll till höger, snälla!

Speciellt när långsamma fordon, som bussar och lastbilar, ligger i mittkörfältet och förstör hela trafikrytmen eftersom de tvingar ut alla omkörande i vänster körfält. Detta gäller de sträckor där det är 90 km/h alltså. Annars är det ju som tur var okej att köra om på höger sida.

En stor skylt vid Rotebro talar om att trafiksäkerheten kan höjas om höger körfält används. Men ingen vågar pröva. Själv använder jag detta körfält och det är som att åka i kollektivkörfältet – helt tomt och fritt fram.

Tre körfält i vardera riktning må vara ett storstadsfenomen, som kanske är helt ointressant för dig och din vardag. Men när du en dag trafikerar ett sådan här vägparti har du chansen att köra rätt från början. Stockholmarna har inte lärt sig det ännu. 

Så tala med dina kolleger, vänner, ovänner, släktingar och bekanta. Säg åt dem, gärna på skarpen, att det är dags att HÅLLA TILL HÖGER!!!

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!