071214-bilar-säkerhet

Flytta på dig!

Nu har jag surnat till ordentligt. Ingen ska komma undan. Läs detta, skicka sedan länken till alla du känner och inte känner. Det är dags för en förändring.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Av naturliga skäl kör jag ofta på E4 genom Stockholm. Detta är en väg som bitvis har tre körfält i vardera riktning. Det skiter 90 procent av alla bilister samt buss- och lastbilschaufförer i. I landet lagom ska man tydligen ligga lagom långt till höger och lagom långt till vänster. Sluta med det och håll till höger, snälla!

Speciellt när långsamma fordon, som bussar och lastbilar, ligger i mittkörfältet och förstör hela trafikrytmen eftersom de tvingar ut alla omkörande i vänster körfält. Detta gäller de sträckor där det är 90 km/h alltså. Annars är det ju som tur var okej att köra om på höger sida.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!