080106-plogbil-vägverket

Håll avståndet! Vad då testa???

Skojar Vägverket tro? Jag tror nästan det med tanke på vad det står på de skyltar som är placerade längs E4:an mellan Upplands Väsby och Arlanda.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sätter man sig i bilen och kör E4:an från Stockholm till Arlanda, vilket händer mig ganska ofta, möts man strax norr om Väsby av markeringar i asfalten som visar avståndet för att hålla sig till den så kallade tresekundersregeln. Bra, men tresekundersregeln är nog i kortaste laget många gånger.

Det som gör mig konfunderad och som jag har tänkt på ett bra tag är Vägverkets budskap till trafikanterna via skyltarna som står utplacerade längs med motorvägens högersida, i båda riktningarna. På skyltarna står det ”Håll avståndet – Testa!”. Enligt mitt sätt att se på det har det varit hål i huvudet hos Vägverket när de utformade dessa. Vad då testa? Sedan då? Om man nu inte gillade att hålla avståndet när man väl testade, är det då okej att gå tillbaka med att köra upp andra i häcken? Det handlar knappast om att det ska vara frivilligt att hålla avståndet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!