Hamilton och Johaug – fantastiska för sporten!

Therese Johaug vann varje lopp hon ställde upp i under skid-VM i Oberstdorf. Förutom avbrott för dopingbrott så har hon totalt dominerat sporten sedan den andra dominanta norskan Marit Björgen la stavarna på hyllan.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Dominansen är ett stort problem, enligt vissa. Med en så segerrik atlet i sporten är all spänning borta. Vem som står överst på pallen är redan bestämt innan det första stavtaget. Inte alltid dock – minns den fantastiska tremilen i Holmenkollen 2020 när Frida Karlsson tog sig ikapp och förbi. Tillbaka till gnällspikarna. De anser kortfattat att Johaugs suveränitet hotar skidsporten, att intresset falnar när någon är för bra. 

Likadant är det för Lewis Hamilton. Tidernas störste F1-förare, i alla kategorier, bespottas snarare än hyllas. Alla ­surgubbar ska observera att jag nyss skrev den främste inom Formel 1. Inte den främste föraren någonsin eftersom ­varken Hamilton eller hans kollegor i dag kör rally, sportvagnar och långlopp på det sätt som Fangio och alla andra F1-förare gjorde så långt som in på 1980-talet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!