Hela havet stormar – hitta en stol fort!

Jag fick två mail alldeles nyss. Båda är bevis på att det leks en stenhård vuxenvariant av klassikern ”Hela havet stormar” i bilvärlden just nu.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det första mailet var från Mercedes-Benz Sverige som i all enkelhet ville meddela att Bilia köper Upplands Motor, ni vet den gigantiska bilhandlaren bredvid E4:an lite norr om Stockholm, och att Bilia blir återförsäljare för Mercedes-Benz.
Det här är extra intressant eftersom Volvo nyligen sa upp återförsäljaravtalet med Bilia och för att Volvo så sent som i september i fjol köpte Upplands Motor. Till saken hör också att Merca för två år sen var först ut med fasta priser på sina bilar. Inget prut. Inget ”bästapriset kompis” längre för att man varit en långvarig och trogen kund. Oklart hur det går med det faktiskt, men jag har hört av både köpare och säljare att det inte direkt förenklar affärerna. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet