Hur ska man våga köpa en begagnad elbil?

Ni såg det säkert också, inslaget i Rapport för en tid sedan, om hur batteribyte i en gammal BMW i3 kostar mellan 250 000 och 300 000 kronor.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Om ni inte tittar på linjär-TV har det säkert synts i dina sociala medier-kanaler. En chock förstås för de drabbade, och en bromskloss för dig som hade tänkt köpa en begagnad elbil. Vem vill lägga tre gånger så mycket som bilen är värd på att byta batteri om några år? Inte jag. Inte du.
Så vad är lösningen? Eller ska vi kanske först börja med grunden till problemet: Utvecklingen. Sen de första moderna elbilarna såg dagens ljus i början av 2010-talet har utvecklingen gått jättefort. Från 10 stapplande mils räckvidd till 60 i vissa fall. Och det beror inte bara på att batterierna har blivit större och bättre. Tekniken för laddning, effektstyrning och ­effektuttag ur batterier och motorer har gått lika fort, eller kanske ännu fortare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!