071122-anders-borg-skatt

Hur tänkte du nu, Anders Borg?

Finansminister Anders Borg sa förra året att det skulle bli dyrare trafikförsäkringar för de med fordon som utgör större risker eller förare med mindre erfarenhet. Trots detta har många utanför dessa kategorier fått löjliga höjningar av sina premier.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

”Har man ett fordon som är förknippat med större risker, till exempel en motorcykel, eller är en mer oerfaren förare, företrädesvis yngre män, då blir det dyrare. Det tycker jag är klokt och rimligt.”

Så sa finansminister Anders Borg förra året när han beskrev hur förändringen av trafikförsäkringen skulle slå, när ansvaret för sjukpenning och sjukförsäkring i samband med trafikolyckor skulle föras över till försäkringsbolagen. Oavsett vad man tycker om detta så låter det åtminstone logiskt. Att mer olycksbenägna förare och mer olycksdrabbade fordon får högre premie. Då finns åtminstone en tanke.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!