071203-höj-bilskatten

Jaguar – no more!

Så sitter jag där i bärgarbilen och lyssnar på tyskt pladder om bilar och väder. På väg till en Boschverkstad i Göttingen, strax norr om Kassel i förbundsrepubliken Tyskland.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Backspegeln fylls upp av två ton nyinköpt Jaguar XJ8 -98. Värdigt och fullkomligt orörlig dåsar den efter att under natten sträckt ut på autobahn hela vägen från Milano. En manodepressiv typ. Att resan inte skulle bli helt invändningsfri förstod jag redan i höjd med Bregenz, vid gränsen mot Österrike. Vid ett tankuppehåll fortsatte vindrutetorkaren oförtrutet att vinka fram och tillbaka, obekymrad om att motorn var avslagen och tändningsnyckeln uttagen. Eftersom det regnade ihärdigt var det inte ett överhängande bekymmer. Värre var att halvljuset samtidigt slutade att fungera.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!