080415-snålvattnet

Kritiskt läge för Volvo

Förra veckans snabbavhopp av Volvos högste ansvarige när det gäller produktutveckling, Magnus Jonsson, är en av de första signalerna på att allt inte står rätt till i det nykinesiska Volvo Personvagnar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Göteborgsfödde Jonsson gick från civilingenjörsexamen på Chalmers 1982 direkt till Saab. Mellan 1993 fram till hans övergång till Volvo 1998 var Jonsson utvecklingschef hos dåvarande Saab Automobile. Inom Volvo Personvagnar har Magnus Jonsson varit medlem av högsta företagsledningen sedan 2000. Det inte Jonsson vet om svensk bilindustri är inte värt att veta.

Det bryska uppbrottet anses vara ”av personliga skäl”, men det är redan känt att Volvos ordförande och tillika Geelys ägare Li Shufu uttryckt starka åsikter om att den kinesiska marknaden kräver större och lyxigare Volvo-modeller. I nuläget ser detta ut som att vara en korrekt analys.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet